leerdoelen en effectief

Trainen in verandertaal

Wat is trainen in verandertaal?

Tijdens de training verdiepen wij ons in de gespreksvaardigheden die horen bij Motiverende Gespreksvoering (MGV)

Regelmatig denk ik, hoe fijn zou het zijn dat ik zorgverleners een extra handvat mag aanreiken. Een handvat waarmee jij echt aan het werk kunt. Vergelijk het maar met zo’n gereedschapskoffer als die van een timmerman, gevuld met een hamer, nijptang, schroevendraaier, zaag, en een duimstok. We weten allemaal, die timmerman kan niet zonder zijn gevulde gereedschapskoffer. De zorgverlener kan niet zonder goede communicatievaardigheden. Deze gereedschapskoffer wil ik graag samen met jou vullen. Aanvullen met vaardigheden die je helpen om in het werk, nog beter aan te sluiten bij het kraamgezin.

Trainen in verandertaal?

Tijdens de training leer ik je vanuit een respectvolle basishouding en gespreksvaardigheden, verandertaal ontlokken bij de ander. Door het ontlokken van verandertaal kun je goed op de wensen en behoeften van je client afstemmen en aansluiten. Dit leren we op een coachende manier. Je cliënt en haar naasten zullen zich gehoord veilig en vrij voelen om bij jou, wensen en zorgen te delen. Daarnaast leer je vaardigheden om weerstand bij verandering, om te buigen in een respectvolle samenwerking.

Wil jij…

  • Vanuit een positieve basishouding de ander helpen haar eigen keuzes te maken.
  • Gespreksvaardigheden om anderen echt verder te helpen.
  • Leren nog beter te luisteren, waardoor de zorgvrager zich nog beter begrepen voelt.
  • Weerstand te verminderen of zelfs ombuigen naar motivatie.
  • Met meer zelfvertrouwen het gesprek in te gaan.

Verandertaal


Verandertaal zijn alle uitspraken van de ander die gaan over hun verandering of zeg maar wensen, voor of tegen de huidige situatie.  

Kom ook op training


leren communiceren met zorg

Tijdens de training leer ik je verandertaal ontlokken waardoor je goed op de wensen en behoeften van de ander kunt afstemmen en aansluiten. Dit allemaal op een fijne coachende wijze. De…