leerdoelen en effectief

Trainen in verandertaal

Wat is trainen in verandertaal?

Tijdens de training verdiepen wij ons in de gespreksvaardigheden die horen bij Motiverende Gespreksvoering (MGV)

Regelmatig denk ik, hoe fijn het zou zijn als ik kraamverzorgenden een extra handvat zou mogen aanreiken. Een handvat waarmee jij echt aan het werk kunt. Vergelijk het maar met zo’n gereedschapskoffer als die van een timmerman, gevuld met een hamer, nijptang, schroevendraaier, zaag, en een duimstok. We weten allemaal dat die timmerman niet zonder zijn gevulde gereedschapskoffer kan. Kraamverzorgenden en geen enkele zorgverlener, kan zonder goede communicatievaardigheden. Deze gereedschapskoffer wil ik graag samen met jou aanvullen met vaardigheden die je helpen om in het werk nóg beter aan te sluiten bij het kraamgezin.

Trainen in verandertaal?

Tijdens de communicatietraining leer je om vanuit een respectvolle basishouding en gespreksvaardigheden, verandertaal te ontlokken bij de ander. Door het achterhalen van verandertaal kun je je goed op de wensen en behoeften van je client afstemmen en aansluiten. Dit leren we op een coachende manier. De cliënt zal zich hierdoor gehoord veilig en vrij voelen om bij jou haar wensen en zorgen te delen. Samen komen jullie dan tot een werkbaar Kraamzorgplan en realistische zorgdoelen. Daarnaast leer je vaardigheden om beginnende weerstand en wrijving te herkennen en om te buigen naar een warme samenwerking. Mede door jouw gespreksvaardigheden verbind je mensen weer met elkaar. Zij gaan elkaar beter begrijpen doordat jij bewust verandertaal richting het beoogde zorgdoel bekrachtigd.

Wil jij:

  • Vanuit een positieve basishouding en gespreksvaardigheden de ander helpen haar eigen keuzes te maken?
  • Leren om nog beter te luisteren, waardoor de zorgvrager zich echt begrepen voelt?
  • Leren om weerstand te verminderen of zelfs om te buigen naar motivatie?
  • Leren om verbindende woorden te vinden waardoor ouders en de baby weer met elkaar in verbinding staan?
  • Met meer zelfvertrouwen het gesprek in gaan?
  • Vervolgens jullie vastgestelde zorgdoelen en gegeven zorg ook nog professioneel rapporteren?

Dan staan er verschillende trainingen voor je klaar.

gratis e-book

Waardevolle gesprekken voeren tijdens het verlenen van zorg is een vaardigheid apart. Vervolgens moet het ook nog zichtbaar en meetbaar gerapporteerd worden. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waar moet je beginnen?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief, deze komt dan eens in de 2 maanden in je mailbox.

Leertraject:

Communicatie en rapporteren

Leertraject met diverse onderwerpen naar keuze:

Module 1  Online Weerstand en verbinding

Module 2 Klassikaal Zorgdoelen en evalueren

Module 3  Klassikaal Zichtbaar en meetbaar rapporteren

Module 4 (E-learning) Rapporteren basis

Module 5 (E-learning) Rapporteren verdieping (gereed in oktober 2023)

Alle modules zijn los af te nemen.

E-learning:

Het primaire zorgproces / Ondersteunende vakkennis
Zichtbaar en meetbaar rapporteren

Deze twee e-learningen zijn speciaal ontwikkeld voor kraamverzorgenden die professioneler willen rapporteren. Dit houdt in dat je zorgdoelen leert formuleren en de dagrapportages zichtbaar en meetbaar leert te rapporteren. Er staat een basis en een verdiepende e-learning voor je klaar.

Deze training heeft ook een klassikale variant. De stof is hetzelfde, maar bij de klassikale variant krijg je op dat moment gelijk begeleiding van de ervaren trainer. De klassikale variant duurt 3 uur. De online variant geeft je meer flexibiliteit en is gedurende drie maanden toegankelijk. Je kunt hierbij een online begeleidingssessie aanvragen.

Waardevolle waaiers

Deze waaiers zijn speciaal ontwikkeld voor kraamverzorgen-den. Een voor waardevolle gesprekken met vraaggerichte zorg en een voor waardevolle en professionele rapportages. Ook is de waaier een ideale geheugensteun, inspiratiebron en ‘metgezel’ op lastige momenten.

Trainingsaanbod

Heb je toch nog een vraag over het trainingsaanbod?

Wat is verandertaal?

leren communiceren met zorg

Tijdens de training leer ik je verandertaal ontlokken waardoor je goed op de wensen en behoeften van de ander kunt afstemmen en aansluiten. Dit allemaal op een fijne coachende wijze. De…

Esther Ruitenberg

Trainer en eigenaar

Voor mij betekent dit dat ik luister naar de vraag. Dat ik meedenk en brainstorm over de mogelijkheden.