Goed voor je collega – Maar niet altijd!

2 juli 2021
Zichtbaar en Meetbaar Rapporteren

Hoe is het mogelijk: je werkt al zo lang in de zorg en nog steeds kun je af en toe in de stress schieten. Soms zelfs door een collega! Of is het altijd koek en ei bij jullie?
Ik schiet wel eens in de stress door onredelijke vragen, onterechte kritiek, onmogelijke vragen en onverwachte heftige emoties. Het zijn dingen die mij wel eens overkomen en uit balans kunnen brengen.

Dat had ik niet verwacht toen ik ruim 25 jaar geleden begon in de kraamzorg. Dat ik als beginnende beroepsbeoefenaar het werk vaak spannend vond, leek mij normaal, maar ik ging ervan uit dat dit zou verdwijnen als ik meer ervaring opdeed.

En eerlijk is eerlijk: meestal gaat het ook goed. Maar niet altijd. Toevallig vorige week nog, tijdens de laatste training voor de zomervakantie bij @kraamzorghetgroenekruis, alle stroom viel uit…online training… Gelukkig na enig pionierswerk was iedereen inclusief ikzelf weer online. Een bekende deelnemer zegt “Esther je blijft altijd zo rustig, hoe dan?”

Hoe komt dat?

Ik ben er eens voor gaan zitten. Want weet je, een prachtige kraamzorgorganisatie legde mij een soortgelijke vraag met casus voor. ‘Esther kun jij een training geven in, ‘goed samenwerken?’ Hmm, interessant en het heeft zoveel raakvlakken met Module 2. Dus…, wij aan de koffie in Gelderland, met zijn drieën. Sandra, Margareth en ik, en er is toch een leuke training uitgekomen! Zij gaan met z’n allen dus ook de planningsmedewerkers en intakers vanaf januari allemaal de training volgen ‘Goed voor je collega – Maar niet altijd’.

Lopen jullie ook met vragen? 

Vragen die eigenlijk alleen begrepen kunnen worden wanneer je zelf uit de kraamzorg komt?

 

Pak de telefoon toets in: 06 21 69 08 40 en we gaan samen onderzoeken of ik de trainer ben die jullie verder kan helpen.

 

Maar…… ik ga eerst met de beentjes gestrekt 

 

Wat een jaar.
Ontwikkelen en nog eens ontwikkelen van één naar twee trainingen en ook nog een leertraject met drie modules én zelfs een training gericht op speciale behoeften en wensen. Dat was knetterhard werken maar…dat heb ik wel geleerd in de kraamzorg.

Nu even zorgen voor mijzelf, zodat ik na de vakantie jullie weer heerlijk kan voorzien van trainingen! Trainen vanuit de basis Motiverende gespreksvoering, Transactionele Analyse en Vakkundig rapporteren.

Wat een jaar, zo mooi, zo druk, zo leerzaam en zoveel voldoening. Voor nu, dank jullie wel voor al jullie gezelligheid en het vertrouwen die ik zomaar van jullie kreeg.

Wil jij ook graag een Communicatietraining of vakkundig leren Rapporteren?

Bel gerust, vanuit de Oostenrijkse alpen neem ik de telefoon altijd op….bijna altijd dan.

Tot in september!