Wat ze er mee doet…moet ze zelf weten

16 maart 2022
Informatie en advies

Ik hoor het veel kraamverzorgenden tijdens de training zeggen.
“De ene kraamvrouw doet wat met mijn informatie en advies en de ander niet. Dat is dan maar zo, daar ben ik niet verantwoordelijk voor. Ze gaat het vanzelf wel voelen…”

 

Serieus?!

Is wat er dan door me heen schiet.
Maar ik weet dat ik het als kraamverzorgende ook vaak zo gedaan heb. Puur omdat ik niet wist hoe het anders kon.

Het was pure onmacht. Eigenlijk zelfbescherming en hierdoor maakte ik onbewust mijn taak kleiner. Ik zei het met de beste bedoelingen, maar ergens baalde ik als een stekker.

Nu inmiddels jaren later, als ik weer een kraamverzorgende hoor zeggen,”ik heb het gezegd en nu moet ze zelf maar weten wat ze er mee doet” dan denk ik, “hou daar mee op en neem jezelf serieus!”

De kern van ons vak is dat je kraamvrouwen begeleidt bij verandering en herstel, daar hoort gewoon informatie en advies bij. Maar weet je, de kennis die je daarvoor nodig hebt, kan iedere kraamvrouw van Google halen… Google geeft altijd antwoord
Lekker dan, hoor ik je bijna denken.

 

Het kan gelukkig anders

Jij bent de kraamverzorgende die kraamvrouwen bijstaat om juist al die Google- kennis eigen te maken. Jij geeft informatie die aansluit en passend is bij haar behoefte, het herstel, de gezinssituatie, levensstijl en alle onzekerheden over bijvoorbeeld, overmatig huilen en ga zo maar door.

Natuurlijk heb je geen volledige controle over het naleven van jouw gegeven adviezen, maar wel veel meer invloed dan je denkt.

 

Hoe doe je dat dan..

Dat heb ik kort voor je uitgeschreven.
Eerlijk, ik heb het artikel niet zelf bedacht. Het origineel kun je v Google plukken🤪. Dan heb je kennis maar of het aansluit…?
Dusss, wat heb ik voor jullie gedaan? Ik heb communicatiekennis gebogen naar kraamzorgtaal én met voorbeelden uitgewerkt.

Nieuwsgierigen onder ons… klik maar doorrrr👍🏻.

 

Ja, ik wil graag de tips informatie uitwisselen

     

     

    Ja, ik wil meer lezen over de trainingen

    Bekijk het leertraject 

    Bekijk de thematrainingen